Waag jij ook je handen aan de welbekende Beemster Kaassoep van het Koehotel? Een absolute must-try is onze Beemster Kaassoep, een smaakvolle en romige ervaring die liefhebbers van kaas zal verrukken.
Onze Beemster Kaassoep wordt met zorg bereid, met als hoofdingrediënt de hoogwaardige Beemsterkaas. Deze unieke kaas, afkomstig uit de Beemsterpolder in Nederland, staat bekend om zijn rijke smaak en karakter. In combinatie met zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen, wordt onze kaassoep een ware traktatie voor de zintuigen.
Ingredriënten
150 gram Beemster Vlaskaas
30 gram Roomboter
30 gram Bloem
125 gram Crème fraîche / room
1 liter Groentenbouillon (1 liter water, 1 groenten bouillonblokje
1 Ui
Snufje Peper en nootmuskaat
Bereiding
- Maak een liter groentenbouillon
- Rasp de kaas fijn
- Snijdt de ui in fijne snippers
- Verwarm de boter in een pan, als deze bruin is voeg je de uiten toe. Bak deze gedurende 10 minuten op laag vuur.
- Roer de bloem door de uien en laat dit een minuut doorbakken
- Voeg al roerend een derde van de bouillon toe
- Blijf roeren tot het geheel glad en (vooral) gebonden is
- Voeg na enkele minuten al roerend het restant van de bouillon toe
- Laat de soep 5 minuten zachtjes door koken
- Voeg de crème fraîche toe en roer de soep door
- Voeg langzaam de fijn geraspte kaas toe en laat deze rustig smelten in de soep
- Voeg eventueel wat peper en nootmuskaat toe voor een extra verfijnde smaak.
Tijd om op te scheppen en te genieten!
Eetsmakkelijk.
Reactie plaatsen
Reacties