Stap binnen in de keuken van Het Koehotel, waar we je meenemen op een smaakvolle reis met ons onweerstaanbare Biefreepjes salade recept. Bij dit gerecht draait alles om de heerlijke bieflappen van ons eigen rundvlees, vers van de boerderij. We geloven in eerlijk en lokaal, en dat proef je zeker terug in deze smaakvolle salade. De malse biefreepjes worden perfect gecombineerd met een scala aan verse ingrediënten, waardoor elke hap een feest voor de zintuigen wordt. Dompel jezelf onder in de culinaire ervaring van Het Koehotel en geniet van de authentieke smaak van onze Biefreepjes salade, bereid met liefde van boerderij tot bord.
Ingredriënten
200 gram Bieflappen van het Koehotel
30 gram Roomboter
1 Komkommer
1 Paprika
2 Tomaten (groot)
1 Krop sla / ijsberg sla
handje Cashewnoten
50 gram Beemster Extra Oud kaas
theelepel Biesheuvel Knoflookpuree (met Tijm)
Snufje Zout en peper
Scheutje Olijfolie
Bereiding
- Marineer de bieflappen met de gepureerde Biesheuvel knoflook, peper en zout. Laat dit 5 á 10 minuten intrekken.
- Verwarm de boter in een pan, als deze bruin is voeg je de bieflappen toe. Bak deze beide kanten slechts drie minuten. Liever door door gebakken reepjes? Bak ze dan beide kanten 2 minuten langer.
- Was de sla en snij deze in het gewenste formaat
- Was de komkommer en snijdt doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten weg, snijdt beide helften vervolgens in kleine stukjes.
- Was en snijdt vervolgens de tomaten en paprika in fijne hapklare stukjes.
- Voeg de komkommer, paprika en tomaat in de salade schaal toe en besprenkel dit met een scheutje olijfolie en een snufje peper en zout. Voeg vervolgens de sla toe.
- Snijdt de bieflapjes als ze iets zijn afgekoeld in reepjes (of stukjes) en voeg deze toe aan de salade schaal.
- Maak de salade af met cashewnoten en de Extra Oude kaas van de Beemster.
Optioneel: Sprenkel het vleesvocht / jus van de gebakken bieflappen over de salade
Zo heb je binnen een kwartier een heerlijk gezond en lokaal gerecht op tafel!
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties